Märklin / Trix Insidermodel 1 2020

Het eerste Insidermodel voor 2020 is bekend!

Dieselmotortrein RAm TEE “EDELWEISS”

Model: 4-delige set. Met digitale decoder mfx+ en uitgebreide geluids- en lichtfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel, centraal in de motorwagen ingebouwd. Telkens 2 van 3 aangedreven wielstellen in de twee 3-assige draaistellen via cardan aangedreven. Antislipbanden. Standaard ingebouwde binnenverlichting in coupérijtuig, restauratiewagen en doorgaande coupé. Met de rijrichting wisselend driepuntsfrontsein en 2 rode sluitseinen, evenals binnenverlichting in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Binnenverlichting in het bagagecompartiment van de motorwagen afzonderlijk digitaal schakelbaar. Machineruimte verlichting in de motorwagen, machinistencabineverlichting in de motorwagen en in de stuurwagen van de doorgaande coupé en tafellampjes in het restauratierijtuig alle afzonderlijk digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte en rode ledlampjes. Meerpolige, stroomgeleidende speciale koppeling met schaargeleiding tussen de treinsteleenheden, voor een doorlopende elektrische verbinding van de hele trein. Omschakeling van het sleepcontact met rijrichtingsafhankelijke voeding via de telkens voorste motorwagen of doorgaande coupé met stuurwagen. Veel gemonteerde details. Aan beide uiteinden een imitatie van de Scharfenberg-koppeling (niet werkend). Kleinst berijdbare boogradius 437,5 mm. Berijden van radius 1 is eveneens mogelijk zonder rekening te houden met het verlichtingsruimteprofiel. Totale lengte van het treinstel over de koppeling ca. 113 cm.

Voorbeeld: Dieselmotortrein RAm TEE van de Schweizerische Bundesbahnen (SBB) als TEE “EDELWEISS”, met traject Amsterdam – Bruxelles Nord – Luxembourg – Strasbourg – Basel – Zürich. 4-delige set in purperrode/beige basiskleurstelling. 1 motorwagen, 1 coupérijtuig, 1 restauratierijtuig, 1 doorgaande coupé met stuurwagen. Dieselmotortrein met nummer 501. Zoals eind jaren ’50 in gebruik.

Compleet nieuwe constructie. Zware metalen uitvoering. Digitale speelwerelddecoder mfx+ met uitgebreide geluids- en lichtfuncties. Standaard ingebouwde binnenverlichting en tafellampjes, digitaal schakelbaar. Standaard met machineruimte- en machinistencabineverlichting, digitaal schakelbaar. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel in de motorwagen, 4 aangedreven assen.

Märklin 39706 -Dieselmotortrein RAm TEE “EDELWEISS” € 899,99 (alleen te bestellen door Insiderleden  met de bestelbon)

Trix 22976 (H0) -Dieselmotortrein RAm TEE “EDELWEISS” € 899,99 (alleen te bestellen door Trix Club-leden  met de bestelbon)

Eenmalige serie voor Insider / Trix Club-leden.

 

 

Voor Minitrix is het volgende model voorgesteld:

Stoomlocomotief 01 220

Model: Onderstel van loc en tender en opbouwdelen van de tender van spuitgietmetaal. Ingebouwde digitale DCC-decoder en geluidsgenerator. Aandrijving in de tender, 3 aangedreven assen, antislipwielen. Flikkerend licht in de vuurkist via processorgestuurde ledlampjes (rood/oranje). Driepuntsfrontsein, cabineverlichting en motorverlichting met warmwitte ledlampjes. Koppelingsschacht volgens NEM aan tenderuiteinde. Lengte over de buffers 150 mm.

Voorbeeld: Standaard stoomlocomotief met hoogrendementsketel 01 220 van de Deutsche Bundesbahn (DB), asindeling 2´C 1´h2, bouwjaar vanaf 1925 voor de Deutsche Reichsbahn Gesellschaft, uitvoering zoals na de modernisering vanaf 1959. 01 220 is tot op vandaag bewaard gebleven als museumloc in Treuchtlingen.

Trix 16015 (N-spoor) Stoomloc BR 01 220 DB € 449,99 (alleen te bestellen door Trix Club-leden  met de bestelbon)

Eenmalige serie voor Trix Club-leden.

 

Geplaatst op 28 november 2019 in Märklin, Trix door Johan


Copyright © 2014 - 2019 | Grootendorst Modeltreinen & Modelbouw